Εγχειρίδιο ίδρυσης επιχειρήσεων τροφίμων.

εγχειρίδιο ίδρυσης επιχειρήσεων τροφίμωνΟ κλάδος των τροφίμων και της εστίασης, είναι από τους λίγους κλάδους που δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση, ή έχουν επηρεαστεί ελάχιστα. Είναι πολλά υποσχόμενοι για τους υπάρχοντες και νεοεισερχόμενους επιχειρηματίες, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν ακόμη πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Το εγχειρίδιο ίδρυσης - τεύχος προδιαγραφών και αδειοδότησης,  επιχειρήσεων παραγωγής, εμπορίας, αποθήκευσης τροφίμων και εστίασης, εκπονείται με βάσει τα δεδομένα της επιχείρησης και τις ιδιαιτερότητες του επιχειρηματία. Δημιουργείται στα μέτρα της κάθε επιχείρησης (taylor made) μετά την επεξεργασία των δεδομένων του επιχειρηματικού σχεδίου, και έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του επιχειρηματία κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της ίδρυσης της επιχείρησης.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Μετά από την καταγραφή των στοιχείων της επιχείρησης και των δεδομένων του επιχειρηματικού σχεδίου, εκπονείται το εγχειρίδιο το οποίο χρησιμεύει αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύντομος οδηγός για την ίδρυση της επιχείρησης.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ:

Τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της ανάθεσης.

 

ΚΟΣΤΟΣ:

Κατόπιν συμφωνίας (βλ. τρόπο πληρωμής )

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:

  • Εταιρίες: τι είδους εταιρία να επιλέξετε. Διαδικασία της ίδρυσης της εταιρίας.
  • Αδειοδότηση: ποιες υπηρεσίες θα αδειοδοτήσουν και ποιες θα ελέγξουν την επιχείρησή σας κατά τη διαδικασία της αδειοδότησης και σε μεταγενέστερο χρόνο. Τι είδους άδεια πρέπει να αιτηθείτε και με ποιο τρόπο.
  • Προδιαγραφές της περιοχής που μπορεί να φιλοξενήσει τη δραστηριότητα.
  • Προδιαγραφές και στοιχεία νομιμότητας του κτιρίου. Απαιτούμενοι χώροι και προδιαγραφές.
  • Ποια συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων (haccp, iso 22000 κλπ) είναι υποχρεωτικά και ποια ενδεικνυόμενα αναλόγως του προσανατολισμού της επιχείρησης. Τι είναι το haccp και πως λειτουργεί.
  • Κωδικοί εγκαταστάσεων και από ποιον φορέα εκχωρούνται.
  • Χρονοδιαγράμματα για την άδεια και την εφαρμογή του συστήματος haccp.
  • Στοιχεία της νομοθεσίας που διέπει την εν λόγω επιχείρηση. Νομοθεσία για την άδεια, και για το σύστημα ασφάλειας τροφίμων στα πρότυπα του haccp. Ποια ΦΕΚ πρέπει να προμηθευτούμε. 

αδειοδότηση-haccp-iso22000

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε επιχειρηματίες οι οποίοι σκοπεύουν να ιδρύσουν καταστήματα λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων, εργαστήρια και βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων, αποθήκες, εταιρίες μεταφορών τροφίμων, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κλπ. Οι επιχειρηματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εγχειρίδιο σαν οδηγό αναφοράς για να υπολογίσουν τους χρόνους, τις διαδικασίες και τα κόστη αλλά κυρίως να αποφύγουν επισφαλείς καταστάσεις για τα οικονομικά της επιχείρησης (αστοχίες, πρόστιμα κλπ).

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ:

Τα εγχειρίδια είναι πνευματική ιδιοκτησία του μελετητή - Χημικού Μηχανικού, Παναγιώτη Α. Σκιαδά και των συνεργατών του. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από την επιχείρηση για την οποία έχουν εκπονηθεί και για το συγκεκριμένο σκοπό (ίδρυση της επιχείρησης, έκδοση άδειας, εφαρμογή συστήματος haccp κλπ). Οι προδιαγραφές πιθανόν να μην ισχύουν για άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις. Δεν επιτρέπεται η χρήση από τρίτους, η μεταπώληση ή αναδημοσίευση των κειμένων και άλλου έντυπου υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στα εγχειρίδια.

Τα εγχειρίδια χρησιμεύουν για τη μελέτη σκοπιμότητας της επιχείρησης. Οι διαδικασίες για την ίδρυση, για την έκδοση της άδειας, για τη λειτουργία της επιχείρησης, και για την εφαρμογή του συστήματος haccp, πρέπει να συντελεστούν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες και ελεγκτικούς φορείς, και με τη συνδρομή αρμόδιου επιστήμονα (λογιστή, μηχανικού, τεχνολόγου τροφίμων κλπ).

 

ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ:

Επικοινωνείτε με το γραφείο μελετών ΣΚΙΑΔΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. Συμπληρώνεται το ερωτηματολόγιο με τα στοιχεία της εγκατάστασης, σε τρεις εργάσιμες ημέρες παραδίδεται το εγχειρίδιο με όλα τα στοιχεία που αφορούν στην άδεια, το haccp, και τη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.


 

Άρθρα στην κατηγορία Σχεδιασμός - Αδειοδότηση

επικοινωνήστε