Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιχειρήσεων και μονάδων παραγωγής

 

Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης κτιρίων

 

Πολύ σημαντικός είναι ο σωστός σχεδιασμός και η ορθή εφαρμογή των μελετών και σχεδίων εφαρμογής σε κάθε εγκατάσταση. Η απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε κάθε κτίριο που στεγάζει επιχειρήσεις (και όχι μόνο), εγγυάται τη σωστή λειτουργία και συμβάλει στην κερδοφορία της επιχείρησης. Μπορούμε να φανταστούμε τις επιπτώσεις από πλημύρα ή διακοπή ρεύματος από αστοχία στο σχεδιασμό ή κατασκευή των εγκαταστάσεων, και ακόμη περισσότερο την περίπτωση πυρκαγιάς, από αστοχίες στην κατασκευή των εγκαταστάσεων πυρανίχνευσης - πυρόσβεσης, που μπορεί να στοιχίσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Κρίνουμε λοιπόν αναγκαίο, ως αρμόδιοι μηχανικοί σχεδιασμού και εφαρμογής, να αναπτύξουμε μία θεματική ενότητα, που να περιλαμβάνει άρθρα για τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των κτιρίων, (ηλεκτρική, υδραυλική, εξαερισμού, κλιματισμού και άλλες) και ασφάλειας (συστήματα πυρόσβεσης, συναγερμού, ελέγχου).

Εννοείται ότι ο κάθε επιχειρηματίας θα ζητήσει τη συμβολή εξειδικευμένων μηχανικών και τεχνητών για το σχεδιασμό και την κατασκευή της ηλεκτρικής εγκατάστασης, της υδραυλικής, της εγκατάστασης πυρόσβεσης και των υπόλοιπων. Είναι όμως αναγκαίο να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει τις ανάγκες ανάλογα με το σκοπό και τη δραστηριότητα της επιχείρησης και να επιλέξει το σωστό εξοπλισμό και τους κατάλληλους τεχνίτες.

Το υλικό της ενότητας δεν μπορεί να καλύψει κάθε λεπτομέρεια σχεδιασμού και κατασκευής. Επειδή πιστεύουμε ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να ασχολείται μόνο με την διοίκηση και την κερδοφορία της επιχείρησής του, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία

 


 

επικοινωνήστε