• ΜΕΛΕΤΗ - ΑΔΕΙΑ

  Αδειοδότηση εγκαταστάσεων τροφίμων και Δημόσιες Υπηρεσίες. Κάθε βιομηχανία - βιοτεχνία - εργαστήριο - κατάστημα - αποθήκη τροφίμων για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο να γνωστοποιήσει τη λειτουργία της.

   
   
 • HACCP-ISO easy

  Οι επιχειρήσεις τροφίμων υποχρεούνται να εφαρμόζουν σύστημα HACCP (ή ISO 22000) και ιχνηλασιμότητα. Όμως, ακόμη και αν σας "στρίμωξε" ο ΕΦΕΤ μην ανησυχείτε: η εφαρμογή τους είναι πιο εύκολη από ότι φαίνεται.

 • Επιδοτήσεις

  ΕΣΠΑ: Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας από 19/2/2019 και εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας (εμπόριο, εστίαση, εκπαίδευση) από 27/2/2019.

 • HACCP-aid

  Τεκμηρίωση (εγχειρίδιο - φύλλα εργασίας) συστήματος HACCP για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εμπορίας, μεταποίησης τροφίμων και εστίασης με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό.

 • ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

  Εγχειρίδιο ίδρυσης - τεύχος προδιαγραφών και αδειοδότησης,  επιχειρήσεων παραγωγής, εμπορίας, αποθήκευσης τροφίμων και εστίασης. Δημιουργείται στα μέτρα της κάθε επιχείρησης (taylor made).

 • ΗΜΑ

  Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων: είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα, με ευθύνη των ίδιων, βάσει της ΚΥΑ υπ. αριθμ. Οικ. 43942, ώστε να είναι γνωστή η διακίνηση αποβλήτων.

 

 

 

 

 

 

 

Κατασκευή Βιομηχανικού Δαπέδου

Βιομηχανικό ΔάπεδοΟι επιλογές κατασκευής του δαπέδου μιας επιχείρησης είναι πάρα πολλές, και εξαρτώνται από λειτουργικούς, οικονομικούς και αισθητικούς παράγοντες. Στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και όχι μόνο, μία από τις αρτιότερες επιλογές είναι η επικάλυψη του δαπέδου με χημικά κατασκευαστικά υλικά δύο συστατικών (εποξειδικά, πολυουρεθανικά κλπ), αυτό που συνήθως ονομάζεται Βιομηχανικό Δάπεδο. (Παλιότερα με τον όρο βιομηχανικό δάπεδο εννοούσαμε συγκεκριμένη μέθοδο κατασκευής. Στο άρθρο αυτό εννοούμε γενικώς τα δάπεδα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Είναι σημαντική η επιλογή των υλικών και ο τρόπος εφαρμογής τους για την κατασκευή του βιομηχανικού - βιοτεχνικού δαπέδου. Και αυτό για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τα υλικά πλέον είναι εξαιρετικής αντοχής αναλόγως τη χρήση για την οποία προορίζονται επειδή είναι εξειδικευμένα για τη συγκεκριμένη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι λάθος επιλογή υλικού μπορεί να υπονομεύσει την αντοχή και την ποιότητα του δαπέδου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι συνήθως το δάπεδο είναι πολύ δύσκολο να επισκευαστεί - κατασκευαστεί εκ νέου, γιατί στο χώρο λειτουργεί ο εξοπλισμός της επιχείρησης που πολλές φορές είναι δύσκολο να μετακινηθεί, και λόγω του χρόνου που απαιτείται από τη μία εφαρμογή υλικού στην άλλη, η επιχείρηση πρέπει να παραμείνει μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας. Ο τρίτος λόγος είναι ότι τα δάπεδα έχουν μεγάλο κόστος κατασκευής και κάθε αστοχία επιβαρύνει οικονομικά την επιχείρηση.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα κατασκευής του βιομηχανικού δαπέδου.

Η επιλογή των υλικών:

Κάθε υλικό κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου έχει αυστηρές προδιαγραφές χρήσης. Μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στην επιλογή των υλικών είναι

 • το ύψος της προβλεπόμενης επένδυσης και τα κονδύλια που μπορούν να διατεθούν (επιλογή για αυτοεπιπεδούμενο βιομηχανικό δάπεδο ως πιο δαπανηρή αλλά καλύτερη σε γενικές γραμμές λύση ή για επίχρισμα δύο συστατικών κλπ)
 • η χρήση που θα έχουμε,
 • η σκληρότητα που θέλουμε (αντοχή σε κρούσεις κλπ),
 • η αντοχή στην τριβή (αν υπάρχουν καρότσια μεταφοράς με ρόδες, κλαρκ, αυτοκίνητα, φορτηγά, άλλου παράγοντες τριβής),
 • η αντοχή στα χημικά αναλόγως την παραγωγή (δεν είναι όλα τα δάπεδα κατάλληλα για όλα τα χημικά),
 • αντοχή στις ακτινοβολίες και στους μετεωρολογικούς παράγοντες (υπεριώδης ακτινοβολία - έκθεση στον ήλιο, χρήση εσωτερική, εξωτερική),
 • την συμβατότητα με το προϊόν το οποίο παράγεται, ώστε να μην υπάρχουν μεταναστεύσεις διαλυτών ή άλλων ουσιών που θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων ή των υπηρεσιών (τρόφιμα - ποτά, φάρμακα, αναλυτικά εργαστήρια κλπ),
 • η ύπαρξη υγρών, λιπών και λαδιών στο δάπεδο κατά τη λειτουργία της επιχείρησης και η ανάγκη κατασκευής αντιολισθητικού δαπέδου,
 • οι ανάγκες και ο τρόπος καθαρισμού αναλόγως των προϊόντων που παράγονται.

Η εφαρμογή των υλικών:

 • Σημαντικότατη είναι η ακριβής μέτρηση των υλικών που αναμιγνύονται. Πολλές φορές αποτυγχάνει η κατασκευή του βιομηχανικού δαπέδου, γιατί πολύ απλά δεν μετρήθηκαν ακριβώς τα υλικά.
 • Η προεργασία του υποστρώματος είναι πιο δύσκολη υπόθεση: πρέπει να ληφθούν υπόψη τα υλικά που έχουν τοποθετηθεί προγενέστερα και η συμβατότητά τους με τα νέα υλικά κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου που θα χρησιμοποιηθούν, ο τρόπος αφαίρεσης παλαιότερων υλικών, η ποιότητα και η αντοχή του υπάρχοντος υποστρώματος, η ύπαρξη ρωγμών και ανωμαλιών που θα πρέπει να επισκευαστούν, η ύπαρξη ρύπων από παλαιότερες χρήσης (ύπαρξη ελαίων, χημικών και άλλων ρύπων), ο τρόπος λείανσης αναλόγως των αναγκών.
 • Η τήρηση των χρόνων από τη μία εφαρμογή στην άλλη είναι επίσης σημαντική, ώστε να στερεωθούν οι στρώσεις μεταξύ τους, καθώς επίσης και οι χρόνοι πρόσβασης και χρήσης των βιομηχανικών δαπέδων μετά την εφαρμογή, ώστε να μην υποβαθμιστεί η ποιότητά τους όσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η τελική σκλήρυνση.
 • Η ύπαρξη υγρασίας στο δάπεδο πριν την εφαρμογή των υλικών πολλές φορές αγνοείται. Πρέπει να γίνεται ακριβής μέτρηση της υγρασίας ώστε να είναι κάτω από το μέγιστο που ορίζουν οι προδιαγραφές εφαρμογής. Ειδικά αν η εφαρμογή γίνεται σε καινούρια σκυροδέματα, ή σε δάπεδα που ήταν σε επαφή με νερό, η εφαρμογή γίνεται μετά από μείωση της υγρασίας. Αν το δάπεδο έχει υγρασία που δεν μπορεί να απομακρυνθεί (ύπαρξη υπόγειων υδάτων, μόνιμες διαρροές), τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά υποστρώματα.

 

Κατασκευή.

Η εταιρία μας έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων και εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση ώστε να μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη επιλογή και εφαρμογή των υλικών και κατά συνέπεια την ποιοτική κατασκευή των βιομηχανικών δαπέδων που αναλαμβάνει. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το κατασκευαστικό τμήμα της επιχείρησής μας.


 

επικοινωνήστε