• ΜΕΛΕΤΗ - ΑΔΕΙΑ

  Αδειοδότηση εγκαταστάσεων τροφίμων και Δημόσιες Υπηρεσίες. Κάθε βιομηχανία - βιοτεχνία - εργαστήριο - κατάστημα - αποθήκη τροφίμων για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο να γνωστοποιήσει τη λειτουργία της.

   
   
 • HACCP-ISO easy

  Οι επιχειρήσεις τροφίμων υποχρεούνται να εφαρμόζουν σύστημα HACCP (ή ISO 22000) και ιχνηλασιμότητα. Όμως, ακόμη και αν σας "στρίμωξε" ο ΕΦΕΤ μην ανησυχείτε: η εφαρμογή τους είναι πιο εύκολη από ότι φαίνεται.

 • Επιδοτήσεις

  ΕΣΠΑ: Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας από 19/2/2019 και εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας (εμπόριο, εστίαση, εκπαίδευση) από 27/2/2019.

 • HACCP-aid

  Τεκμηρίωση (εγχειρίδιο - φύλλα εργασίας) συστήματος HACCP για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εμπορίας, μεταποίησης τροφίμων και εστίασης με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό.

 • ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

  Εγχειρίδιο ίδρυσης - τεύχος προδιαγραφών και αδειοδότησης,  επιχειρήσεων παραγωγής, εμπορίας, αποθήκευσης τροφίμων και εστίασης. Δημιουργείται στα μέτρα της κάθε επιχείρησης (taylor made).

 • ΗΜΑ

  Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων: είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα, με ευθύνη των ίδιων, βάσει της ΚΥΑ υπ. αριθμ. Οικ. 43942, ώστε να είναι γνωστή η διακίνηση αποβλήτων.

 

 

 

 

 

 

 

Πως θα ξαναανοίξουν τα εστιατόρια που είχαν κλείσει λόγω κορονοϊού.

 

Κλειστά παραμένουν τα εστιατόρια, καφέ, αναψυκτήρια κλπ, λόγω κορονοϊού. Επιτρέπεται η λειτουργία μόνο όσων έχουν ΚΑΔ για "take away" και δεν έχουν ή δεν λειτουργούν τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Δεν επιτρέπεται επίσης να υπάρχουν πάνω από 5 άτομα στην "ουρά" εντός του καταστήματος.

Οι ΚΑΔ που αναφέρονται στη παροχή πακέτων φαγητού είναι η παρακάτω:

 

ΚΑΔ εστιατορίων που δεν απαγορεύονται λόγω κορονοϊού

 

Αναμένεται να ανοίξουν τα εστιατόρια με τραπεζοκαθίσματα την 1η Ιουνίου (ή και νωρίτερα), τα οποία είχαν κλείσει λόγω κορονοϊού,  με τραπεζοκαθίσματα αναπτυγμένα μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με μεγαλύτερη απόσταση από την κανονική (2 μέτρα το ένα από το άλλο), μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι. Λεπτομέρειες για τον χειρισμό των τροφίμων αναμένονται σε απόφαση που πρόκειται να δημοσιευθεί. Πάντως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα δοθεί περισσότερος χώρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπου αυτό είναι εφικτό, χωρίς να παρακωλύεται η διέλευση πεζών και αναπήρων. Ο περισσότερος χώρος θα δοθεί χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των επιχειρηματιών. Σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί σχέδιο με την καινούρια διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων που θα κατατεθεί στους κατά τόπους δήμους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε από τον τεχνικό ασφαλείας που επιβλέπει την εγκατάσταση, από τις δημόσιες αρχές ή από το γραφείο μας.

 

 

 


 

επικοινωνήστε