• ΜΕΛΕΤΗ - ΑΔΕΙΑ

    Αδειοδότηση εγκαταστάσεων τροφίμων και Δημόσιες Υπηρεσίες. Κάθε βιομηχανία - βιοτεχνία - εργαστήριο - κατάστημα - αποθήκη τροφίμων για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο να γνωστοποιήσει τη λειτουργία της.

     
     
  • HACCP-ISO easy

    Οι επιχειρήσεις τροφίμων υποχρεούνται να εφαρμόζουν σύστημα HACCP (ή ISO 22000) και ιχνηλασιμότητα. Όμως, ακόμη και αν σας "στρίμωξε" ο ΕΦΕΤ μην ανησυχείτε: η εφαρμογή τους είναι πιο εύκολη από ότι φαίνεται.

  • Επιδοτήσεις

    Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021 – 2027: Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

    Από 18/12/2023 έως 29/2/2024.

  • HACCP-aid

    Τεκμηρίωση (εγχειρίδιο - φύλλα εργασίας) συστήματος HACCP για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εμπορίας, μεταποίησης τροφίμων και εστίασης με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό.

  • ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

    Εγχειρίδιο ίδρυσης - τεύχος προδιαγραφών και αδειοδότησης,  επιχειρήσεων παραγωγής, εμπορίας, αποθήκευσης τροφίμων και εστίασης. Δημιουργείται στα μέτρα της κάθε επιχείρησης (taylor made).

  • ΗΜΑ

    Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων: είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα, με ευθύνη των ίδιων, βάσει της ΚΥΑ υπ. αριθμ. Οικ. 43942, ώστε να είναι γνωστή η διακίνηση αποβλήτων.

 

 

 

 

 

 

 

Εξωτερική Επιθεώρηση Μικρών Επιχειρήσεων Εμπορίας Τροφίμων και Εστίασης

 

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο σε ένα καλό κατάστημα εστίασης, να υπάρχει μία βιτρίνα σπασμένη για χρόνια και κανένας να μη δίνει σημασία ή η απεντόμωση να μη λειτουργεί όπως πρέπει ή ο φάκελος με τα υποχρεωτικά έγγραφα να μην είναι πλήρης. Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη σωστή λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων εμπορίας τροφίμων και εστίασης είναι η εξωτερική επιθεώρηση. Τα οφέλη είναι πολλαπλά.

  • Συμβάλει στη σωστή και σύννομη λειτουργία της επιχείρησης.
  • Βοηθάει το προσωπικό να κατανοήσει τα λάθη στο χειρισμό των τροφίμων και να βελτιώσει τις διαδικασίες.
  • Ενημερώνει τη διεύθυνση για το επίπεδο λειτουργίας της επιχείρησης.
  • Ενημερώνει το δικαιοπάροχο (fransisor) για την καλή λειτουργία των "απομακρυσμένων καταστημάτων".
  • Μειώνει το χρόνο ελέγχου από ελεγκτικούς οργανισμούς και μειώνει τα πρόστιμα ή άλλες διοικητικές κυρώσεις.
  • Οι εξωτερικές επιθεωρήσεις είναι ανεξάρτητες από τη επιχείρηση και επομένως πιο αντικειμενικές.

Η εξωτερική επιθεώρηση μπορεί να γίνεται βάσει προτύπου (π.χ. ISO22000, HACCP κτλ.) αν και στις μικρές επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων και εστίασης είναι μάλλον ασυνήθιστο να τηρούνται συστήματα του είδους λόγω των δυσκολιών που παρουσιάζουν ειδικά στα εστιατόρια, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία κλπ.

Έχουμε αναπτύξει ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια για μικρές επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων και μικρές επιχειρήσεις εστίασης με τα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε την επιχείρηση σε 100 έως 150 σημεία συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων και με την ορθή πρακτική για αυτές τις επιχειρήσεις. Προτείνονται τέσσερις τακτικές εξωτερικές επιθεωρήσεις το χρόνο και δύο με τέσσερις έκτακτες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και διεκπεραιώσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο μας.

 


 

επικοινωνήστε