• ΜΕΛΕΤΗ - ΑΔΕΙΑ

  Αδειοδότηση εγκαταστάσεων τροφίμων και Δημόσιες Υπηρεσίες. Κάθε βιομηχανία - βιοτεχνία - εργαστήριο - κατάστημα - αποθήκη τροφίμων για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο να γνωστοποιήσει τη λειτουργία της.

   
   
 • HACCP-ISO easy

  Οι επιχειρήσεις τροφίμων υποχρεούνται να εφαρμόζουν σύστημα HACCP (ή ISO 22000) και ιχνηλασιμότητα. Όμως, ακόμη και αν σας "στρίμωξε" ο ΕΦΕΤ μην ανησυχείτε: η εφαρμογή τους είναι πιο εύκολη από ότι φαίνεται.

 • Επιδοτήσεις

  ΕΣΠΑ: Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας από 19/2/2019 και εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας (εμπόριο, εστίαση, εκπαίδευση) από 27/2/2019.

 • HACCP-aid

  Τεκμηρίωση (εγχειρίδιο - φύλλα εργασίας) συστήματος HACCP για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εμπορίας, μεταποίησης τροφίμων και εστίασης με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό.

 • ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

  Εγχειρίδιο ίδρυσης - τεύχος προδιαγραφών και αδειοδότησης,  επιχειρήσεων παραγωγής, εμπορίας, αποθήκευσης τροφίμων και εστίασης. Δημιουργείται στα μέτρα της κάθε επιχείρησης (taylor made).

 • ΗΜΑ

  Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων: είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα, με ευθύνη των ίδιων, βάσει της ΚΥΑ υπ. αριθμ. Οικ. 43942, ώστε να είναι γνωστή η διακίνηση αποβλήτων.

Έκδοση αδειών με ένα κλικ; Κάθε άλλο!

Με την καινούρια νομοθεσία για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, (κυρίως Kαταστημάτων Yγειονομικού Eνδιαφέροντος, Ξενοδοχείων, Εργαστηρίων, Βιομηχανίας κλπ) αλλάζει η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εκδίδουν πλέον άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών. Οι επιχειρήσεις κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται και πριν την έναρξη της λειτουργίας γνωστοποιούν τη λειτουργία τους στο σύστημα notifybusiness.gov.gr, κάνοντας εισαγωγή στο σύστημα με τους κωδικούς του taxis. Τα δικαιολογητικά και οι μελέτες που απαιτούνται δεν αλλάζουν σε γενικές γραμμές. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να κατατίθενται στις δημόσιες υπηρεσίες προς έγκριση και αδειοδότηση, παραμένουν στην επιχείρηση προς χρήση κατά τη στιγμή του ελέγχου της επιχείρησης από τις ελεγκτικές αρχές. Σημαντικό είναι ότι πλέον δεν εκδίδεται άδεια και έτσι η συμμόρφωση της εγκατάστασης προς τη νομοθεσία παραμένει ευθύνη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μη γίνονται λάθη στη σύνταξη των μελετών, κατά τη γνωστοποίηση λειτουργίας και στη συλλογή των στοιχείων πράγμα το οποίο επισύρει κυρώσεις και πρόστιμα.

Επειδή το γραφείο μας διεκπεραιώνει πάνω από είκοσι συναπτά έτη μελέτες και αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, μπορεί να εγγυηθεί την αρτιότητα των μελετών και την ακρίβεια της γνωστοποίησης. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους μηχανικούς του γραφείου μας.

 


 

επικοινωνήστε