Webinar: Ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων τροφίμων

 

Ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής, παραγωγής και διάθεσης τροφίμων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015       
Ώρες: 16:00-19:00
Διοργάνωση: Σκιαδάς Σύμβουλοι Μηχανικοί

Εισηγητής: Παναγιώτης Σκιαδάς, Χημικός Μηχανικός

Τα τελευταία είκοσι χρόνια συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων, σε θέματα βασικού, λειτουργικού, λεπτομερούς σχεδιασμού και αδειοδότησης, σχεδιασμού προϊόντων και παραγωγής, εφαρμογής συστημάτων αυτοελέγχου, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων που βασίζονται στις αρχές της haccp και εφαρμογής μοντέλων marketing και management εφαρμοσμένων στη «βιομηχανία» εστίασης και τροφίμων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες που σκοπεύουν να ιδρύσουν επιχειρήσεις εστίασης πλήρους και πρόχειρου γεύματος, σνακ, καφέ, εργαστήρια, βιοτεχνίες και βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και καταστήματα διάθεσης τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, καταστήματα τυποποιημένων προϊόντων - τροφίμων κλπ.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Να γνωρίσουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, καφέ, σνακ, εμπορίας τροφίμων και παραγωγής τροφίμων, τις διαδικασίες ίδρυσης - αδειοδότησης και λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων, τις δυσκολίες και τους κινδύνους τόσο κατά τη διαδικασία έκδοσης της άδειας όσο και κατά τη λειτουργία της επιχείρησης. Να γνωρίσουν τα νομικά θέματα και γενικότερα το θεσμικό πλαίσιο της ίδρυσης και της λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις διαδικασίες της αδειοδότησης και τον τρόπο που θα επιλέξουν το ακίνητο για την στέγαση της επιχείρησης, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την έκδοση της άδειας και οικονομικές ζημίες. Να γνωρίσουν τι είναι και πως λειτουργούν τα συστήματα ασφάλειας τροφίμων, HACCP, ISO22000 κλπ. πως εφαρμόζονται και πως πιστοποιούνται, τι είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία και τι επιβάλλεται από την αγορά, ποια είναι τα οφέλη για την επιχείρηση και τον καταναλωτή και ποιες είναι οι δυσκολίες κατά την εφαρμογή τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

16.00-16.45   
Ίδρυση επιχειρήσεων, σύσταση εταιρειών: λογιστικά και νομικά θέματα. Τι είδους εταιρία θα επιλέξετε αναλόγως της δραστηριότητας και των οικονομικών μεγεθών.

16.45-17.30   
Αδειοδότηση επιχειρήσεων: Τι να προσέξετε, δημόσιες υπηρεσίες και αδειοδότηση, στοιχεία νομιμότητας των κτιρίων, χρήσεις γης, καταλληλότητα χώρων, αλλαγή χρήσης, άδειες οικοδομής και τακτοποίηση αυθαιρέτων.

17.30-18.15   
Υποχρεώσεις επιχειρήσεων, έγγραφα, φύλλα εργασίας, νομοθεσία, ΕΚ 852/2004 – ΥΔ 96967/2012.

18.15-19.00   
HACCP – ISO22000 και άλλα συστήματα ποιότητας. Πως λειτουργούν και πως πιστοποιούνται. Νομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Ο ρόλος του ΕΦΕΤ και των άλλων ελεγκτικών δημόσιων φορέων.

Παρέχονται:

Έντυπο Υλικό: Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σημειώσεις σε μορφή PDF (Οδηγός ίδρυσης επιχειρήσεων τροφίμων) μετά το τέλος του σεμιναρίου.


Πληροφορίες Σεμιναρίου:
Webinar: Ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων τροφίμων
Κωδικός Σεμιναρίου: w01151216
Κόστος: 30€
Επικοινωνία
Τηλέφωνα:  2103003600
Κατάσταση: Έληξε


 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
1000 characters left